Ο ΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Από τις 11 Ιουλιου, 2014 μέχρι τις 11, Αυγούστου 2015 ο Δίας, ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος, θα ταξιδέψει μέσα από το τροπικό ζώδιο του Λέοντα. Ο Δίας στον Λέοντα έχει μια αναμφισβήτητη σχέση με τις Δυτικές εισβολές στα εθνη της Μέσης Ανατολής, ιδίως όπου το πετρέλαιο και η πολιτική χειραγώγηση εμπλέκεται.

Στο παρελθον,ο βασιλικος πλανήτης κινηθηκε μέσα απο το ζωδιο του Λέοντα, όταν ο Βρετανος γεωλόγος George Reynolds αξιοποιησε ένα πετρελαιοπήγαδο 75-μετρων στις απομακρυσμένες ερημους της Περσιας στο Masjed Soleyman, πριν το ξημέρωμα της 26ης Μαΐου του 1908. Ήταν η πρώτη σημαντική ανακάλυψη πετρελαίου στην Μέση Ανατολή, και αυτο έθεσε το σχέδιο για τα επόμενα χρόνια. 

Η βρετανική κυβέρνηση έγινε ο μυστικός επενδυτής στην εταιρεία πετρελαίου και τα συμφέροντά τους έγιναν υψίστης σημασίας για την επακόλουθη αναδιαμόρφωση της Μέσης Ανατολής μετά το Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και την ήττα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τα Συνέδρια στο Λονδίνο ( 12 έως 24 Φεβρουάριος, 1920) και στο Σαν Ρέμο (19 - 26 Απρίλιος 1920) δημιούργησαν τα νέα σύνορα της Μέσης Ανατολής, οπου πραγματοποιήθηκε με τον Δία στον Λέοντα.Τοτε οπως και εγινε, ο Δίας ήταν οντως σε συνοδο με τον πλανήτη του πετρελαίου - Ποσειδώνα.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Λόρδος Curzon, συνόψισε τις αποικιακές στάσεις έναντι των χωρών αυτών. Το 1919 η Αγγλο-Περσικη συμφωνία εξηγεί «γιατί η Περσία δεν θα επρεπε να αφεθεί στον εαυτό της και να αφήνουν να σαπίζουν στην γραφική παρακμή, η απάντηση είναι ... οτι η γεωγραφική της θέση, το μέγεθος των συμφερόντων μας στη χώρα, και για τη μελλοντική ασφάλεια της Αυτοκρατορία μας στην Ανατολη ».Σε ό, τι προορίζεται απο την Δυτικη αντιληψη στις χώρες της Μέσης Ανατολής για τις επόμενες γενιές, ο Curzon συνέχισε, «υπάρχει κάθε λόγος στο να φοβόμαστε ότι θα υπαρξει μια υπέρβαση από την μπολσεβίκικη επιρροή απο τα βόρεια. Τέλος, κατέχουμε στη νοτιοδυτική γωνιά της Περσίας μεγάλα περιουσιακά στοιχεία με οποιαδηποτε μορφή σε ολους τους τομείς οπως και του πετρελαίου, οπου εργάστηκαν για το βρετανικό ναυτικό και στις οποίες υπαρχει ένα επιβλητικο ενδιαφέρον σε αυτό το μέρος του κόσμου. "


Αργότερα με το περασμα του Δία μέσω απο το ζωδιο του Λέοντα, ξεκινώντας  την 5η Σεπτεμβρίου 1978, η διεισδυτική δυτική επιρροή εξορκίστηκε από το περσικό έδαφος. Στις 8 Σεπτεμβρίου, οι Ιρανικές στρατιωτικές δυνάμεις σκότωσαν 122 διαδηλωτές στην πλατεία της Τεχεράνης. Αυτή η σφαγή δεν αποτρεψε την Ιρανική Επανάσταση - αντιθετα αυτό την πυροδότησε. Ο Δίας είναι ο πλανήτης της θρησκείας, του δικαίου και της φιλοσοφίας. Το Ιράν κατέστη, και παραμένει μεχρι και σήμερα, ως μία θεοκρατία.  

Δεν είναι μόνο το Ιράν, αλλά και μια άλλη βρετανική αποστολή του 1920 - το γειτονικο Ιράκ - οπου νιώθει έντονη την επιρροή του Δία στον Λέοντα. Αυτοι που δεν πιστευουν - μπορούν να το θεωρήσουν ως μία κοσμική σύμπτωση, αλλα οι εισβολες των  ΗΠΑ στο Ιράκ, (15 Γενάρη του 1991 και 19 του Μαρτίου, 2003) ξεκίνησαν με τον Δία σε σχεδόν στις ίδιες μοίρες του Λέοντα οπως και τωρα.Η δεύτερη εισβολή καθαίρεσε τον Σαντάμ Χουσεΐν - και το Ιράκ ανακηρύχθηκε «Λιοντάρι της Βαγδάτης». Ο Χουσεΐν ήρθε στην εξουσία αρχικά στις 16 Ιουλίου 1979, οταν ο Δίας ηταν στο ζωδιο του Λέοντα. Ήταν μια χρονιά αλλαγής ηγεσίας τόσο το Ιράν και το Ιράκ, και που εβαλε τα έθνη αυτα στον δρόμο προς τον πόλεμο.

Τώρα, ομως ο Δίας επιστρέφει ξανα στο ζωδιο του Λέοντα μετα απο χρονια και το Ιράκ ξανα βιώνει έναν εμφύλιο πόλεμο και με μια πολιτική κρίση, η οποία μπορεί επίσης να οδηγήσει σε νέες υποδιαιρέσεις. Στην αρχική υποδιαίρεση του το 1920, μία πατρίδα είχε υποσχεθεί στους Κούρδους. Χρειάστηκαν οκτώ επιπλέον επαναστάσεις να γινουν με τον Δία απο το ζωδιο του Λέοντα για να εμφανιστεί μια διαφορετικη και νεα πραγματική δυνατότητα. Αλλά όταν πρόκειται για την πολιτική στην Μέση Ανατολή, ο Δίας στον Λέοντα λειτουργει ως  ένα πραγματικό ουράνιο ξυπνητήρι για αλλαγή καθεστώτος.

Ο Αμπντούλ Νάσερ έγινε Πρόεδρος της Αιγυπτου με τον Δία στον Λέοντα στις 23 Ιουνίου 1956 οπου ο Nasser ήταν υπέρμαχος του Παν Αραβισμού, με ενοποίηση και συμμαχία του χωρών της Βόρειας Αφρικής και της Δυτικής Ασίας. Ο χαρισματικός ηγέτης υποσχέθηκε την επιστροφή της Παλαιστίνης και στις 26 Ιούλη 1956 εθνικοποίησε τη Διώρυγα του Σουέζ δημιουργώντας μια διεθνή κρίση.
  
 Ένας κύκλος ακομη του Δία ξανα στο ζωδιο του Λέοντα αργότερα, στις 23 Μαΐου 1967 οπου ο Nasser έκλεισε τα Στενά του Tiran στην ισραηλινή ναυτιλία, μπλοκάρωντας τις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας. Οι ενέργειες του Νάσερ ήταν προάγγελος για τον Πόλεμο των Έξι Ημερών, ξεκινώντας στις 4, Ιούνιου 1967. Ο σύντομος πόλεμος οδήγησε σε μία αποφασιστική νίκη του Ισραήλ, αυξάνοντας την ενδοχώρα τους κατά το ένα τρίτο. Ο πόλεμος δημιούργησε επίσης συνεχιζόμενες εντάσεις, οι οποίες παραμένουν άλυτες και σήμερα. Αλλά η επικείμενη διέλευση του Δία ξανα στο ζωδιο του Λέοντα απο τα μεσα του καλοκαιριου και η Νέα Σελήνη της 27ης Ιουλίου ηταν βέβαιο ότι θα εφερνε στην επιφανεια τα θέματα αυτά.

Οι περιφημες αραβικές ταραχές της Ιερουσαλήμ ξεκίνησαν περίπου στις 10.30 το πρωί της 4ης Απριλίου 1920 .Είχαν ως αποτέλεσμα τον αυτοπροσδιορισμο που αρνήθηκε στον παλαιστινιακό λαό, καθώς οι Βρετανοί έπαιζαν σε δύο ταμπλω υποστηρίζοντας επισης και το  σιωνιστικό κίνημα.Κατά τη διάρκεια των ταραχών, οι αντι-σιωνιστικές ομιλίες συνοδεύτηκαν από κραυγές για ανεξαρτησία. Είναι σπουδαίο να διαβάσετε το δελτίο Τύπου του Αρμοστή της Βρετανίας, Sir Herbert Samuels, αμέσως πριν από τις ταραχές."Υποτίθεται ότι οι Μωαμεθανοι και οι Χριστιανοί θα πρέπει να τεθούν υπό την κυβέρνηση μιας εβραϊκής μειονότητας, και ότι οι παρόντες κάτοχοι και καλλιεργητές του εδάφους θα πρέπει να απορρίπτουν την περιουσία τους. Η Μωαμεθανικη ιδιοκτησία και Χριστιανικοι ιεροι τόποι θα επηρεαστούν και ότι οι Εβραίοι θα καταλάβουν τις διοικητικές υπηρεσίες προς επιφύλαξη των άλλων. " Ο Samuels θεώρησε ότι η αντίθεση προς τον Σιωνισμό δεν πηγαινε πολυ βαθιά, και δεν το πηραν στα σοβαρά. Αντ 'αυτού οι εξεγέρσεις ήταν ένα ισχυρό σημάδι των πραγμάτων που θα ερχοντουσαν.

 Στο ίδιο χρονικό διάστημα η βρετανική «Black and Tan" εστάλησαν στο Βόρειο Νησί για να καταστείλουν τον πόλεμο της Ιρλανδικης Ανεξαρτησίας. Χρόνια αργότερα, ο συνεχής πόλεμος θα είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του Λόρδου Mountbatten μέσω βομβιστικής επιθεσης του IRA στις 27, Αυγούστου, 1979 και πάλι με τον Δία στον Λέοντα.Δεν είναι ασυνήθιστο το γεγονός ότι στις 18 Σεπτεμβρίου, 2014 η Σκωτία διοργανώσε ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της.Βεβαια,δεν θα μεινουν ετσι τα πραγματα,η Σκωτια και η Ουαλια θα απο αποσχιστουν απο την Αγγλια.Η Ευρωπη εχει αποσχιστικες τασεις, οπου θα ολοκληρωθουν συντομα και πολλα μελη της θα αποχωρισουν απο την Ευροζωνη ,παραμενωντας μελη της Ευρωπαικης Ενωσης.

Η συλλογικη Εξέγερση, οντως νιώθοντας καταπιεσμένοι,ειχε ένα βασικό χαρακτηριστικό της με τον Δία στον Λέοντα, που επεκταθηκε και στις ΗΠΑ. Η Απαγόρευση εισήχθη με τις δικαστικες ιδιοτητες του πλανήτη Δια κατω απο την επιρροη  του φλογερου Λεοντα, με καταστροφικά αποτελέσματα. Κατά το ίδιο έτος του 1920, πάνω από 4.000 ύποπτοι κομμουνιστές και αναρχικοί κρατούνται χωρίς δίκη οι οποιες ακολουθηθηκαν απο επιδρομές ασφαλείας σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ. Όταν ο Δίας ήταν την τελευταία φορα στον Λέοντα, το 2002 ο νόμος περι Εσωτερικής Εθνικης Ασφάλειας έγινε μονιμος.

 Η Τουρκία ηταν ένα άλλο έθνος που επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τον Δία στο ζωδιο του Λέοντα. Ήταν εδώ κατα την διαρκεια της Επαναστασης των Νεοτούρκων της 3ης Ιουλίου 1907. Επέστρεψε όταν ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ ίδρυσε τη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας στις 23 Απριλίου 1920.Το ωροσκόπιο της Εθνοσυνέλευσης αρχισε να βιωνει την επιστροφη του Δια στις 25 Αυγούστου του τρέχοντος ετους. Στις 10 του Αυγούστου του 2014 η Τουρκία ψηφισε για νέο πρόεδρο.Ο πρωθυπουργος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα την τελευταία φορά που ο Δίας περασε ξανα μεσα απο το ζωδιο του Λέοντα, στις 14 Μαρτίου του 2003, οπου οντως κερδισε την θεση αυτη. Ο Ερντογάν οντως ομως σχεδιάζει να ξαναγράψει το τουρκικό σύνταγμα.

Έτσι, όπως ο Δίας διασχίζει και πάλι το βασιλικό ζώδιο του Λέοντα, οι αρχηγοί κρατών και πάλι ειναι υποχρεωμένοι να κανουν σημαντικες αλλαγες. Η εξαγγελία ενός νέου χαλιφάτου την παραμονή διελευσης του Δία στην ξανα στο ζωδιο του Λέοντα ηταν συνεπής συμφωνα με την ιστορική καταγραφή αυτού του πλανήτη που αφορα μια σημαντικες αλλαγες στη Μέση Ανατολή.Το Παλαιστινιακο έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, καθώς και τόσες πολλές φορές στο παρελθόν. Εάν υπάρχει χρόνος για να διορθώσουμε τα λάθη η καταλληλη στιγμη ειναι τωρα. Η δικαιοσύνη του Δία περίμενε πολύ καιρό για να φτάσει.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστουμε για το σχολιο σας ,θα δημοσιευτει συντομα!

Δημοφιλείς αναρτήσεις